ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΤΟ ΡΙΦΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Δεν χωράνε, ως φαίνεται τα μικρά χωριά, στους «πολιτιστικούς ορίζοντες» της Περιφερειακής Αρχής Ιονίων νήσων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ). Δεν είναι στις προτεραιότητές τους, οι μικροί πολιτιστικοί θησαυροί που βρίσκονται στα ξεχασμένα, από την διαχρονική «αναπτυξιακή» πολιτική των Κρατικών θεσμών, χωριά των νησιών μας.

Έτσι εξηγείται η απαξίωση την οποία επέδειξε η Περιφερειακή Αρχή, στην Ερώτηση που καταθέσαμε στις 08.03.2023,η οποία φορούσε στις δυο ιστορικές εκκλησίες της Τ.Κ. Ριφίου, που έχουν κτυπηθεί από τους σεισμούς, τον «ΙΑΝΟ» και την εγκατάλειψη όλων των Περιφερειακών Αρχών,και όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα.

Η Περιφερειακή Αρχή, όχι μόνο δεν απάντησε στα τέσσερα Περιφερειακά Συμβούλια που έχουν γίνει από τότε μέχρι σήμερα, αλλά ούτε γραπτή απάντηση δεν έδωσε μέσα στην προθεσμία των 15 ημερών που προβλέπει ο Κανονισμός. Κατά τα άλλα, η επίκληση του Κανονισμού, είναι η ρομφαία του Προέδρου, σε κάθε Περιφερειακό Συμβούλιο, προκειμένου να διακοπεί η τοποθέτηση των Περιφερειακών Συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης, των φορέων των εργαζομένων και των κατοίκων, όταν αυτοί, συμμετέχουν στις συνεδριάσεις των Π.Σ. Τους πέφτει φαίνεται μικρό το Ρίφι, δεν αποπνέει επενδυτικό αέρα, δεν ταιριάζει στις καινοτόμες δράσεις τους.

Οι συνήθεις μεγαλοστομίες τους δεν μπορούν να κρύψουν ότι ο πολιτισμός αντιμετωπίζεται ως τουριστικό προϊόν και ιεραρχείται ανάλογα με τα κέρδη που θα αποφέρει. Δεν μπορούν επίσης να κρύψουν ότι ο Πολιτισμός, παραμένει ο φτωχός συγγενής στα κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού και του ΕΣΠΑ.

Οι κάτοικοι του Ριφίου και γενικότερα ο λαός, αγαπά και αγωνιά για την διάσωση των μνημείων και της ιστορικής του κληρονομιάς γιατί είναι κομμάτι της ζωής του στο διάβα του χρόνου.

Γι’ αυτό και είναι οι μόνοι που μπορούν να τα υπερασπιστούν, ανεβάζοντας την απαιτητικότητα και τον αγώνα τους, προκειμένου να μπει η διάσωσή τους σε προτεραιότητα.

06.04.2023