ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ «ΜΠΑΛΛΟΥ», ΕΜΠΑΙΓΜΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

Το καιρικό φαινόμενο «ΜΠΑΛΛΟΣ» έπληξε τα νησιά μας στις 14&15 Οκτώβρη του 2021,αφήνοντας πίσω του καταστροφές σε δημόσιες υποδομές, κατοικίες και επιχειρήσεις αφού βρήκε,για άλλη μια φορά, τα νησιά μας ανοχύρωτα και τους κατοίκους απροστάτευτους, από την διαχρονική έλλειψη ενός ολοκληρωμένου αντιπλημμυρικού σχεδιασμού.

Η Περιφερειακή Αρχή(ΝΔ, ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ) και η Κυβέρνηση πανηγυρίζουν για την ΚΥΑ που εκδόθηκε πρόσφατα, σχετικά με το ποσοστό της αποζημίωσης που θα καταβληθεί στο μέλλον, αντί να κοκκινίζουν.

Η στάση τους, στην πραγματικότητα, αποτελεί μνημείο εμπαιγμού προς τους πληγέντες από τον «ΜΠΑΛΛΟ» αφού:

  1. Η ΚΥΑ εκδόθηκε 16 ολόκληρους μήνες μετά τις καταστροφές και λίγο πριν τις εκλογές.
  2. Η εκδοθείσα ΚΥΑ αφορά μόνο την Κέρκυρα και μάλιστα δεν περιλαμβάνει την περιοχή της Στρογγυλής, ενώ δεν έχει εκδοθεί ακόμα η ΚΥΑ οριοθέτησης της Κεφαλονιάς και δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εκτιμήσεις στην Ιθάκη.
  3. Οι αποζημιώσεις είναι κλιμακωτές και πετσοκομμένες. Ειδικότερα, η αποζημίωση θα ξεκινά από το 30% για ζημίες άνω των 20.000€, στο 50% για ζημίες από 10.001€ έως 20.000€ και θα φτάνει στο 70% για τις ζημίες έως 10.000€.

Αποκαλύπτεται ότι ,Κυβέρνηση και Περιφερειακή Αρχή όχι μόνο αγνοούν τον κόπο των πληγέντων για να ορθοποδήσουν, όχι μόνο τους διαχωρίζουν αλλά τους καλούν και να συμβιβαστούν με τα ελάχιστα.

Ξόδεψαν χρόνο, για να βρουν τον μαθηματικό αλγόριθμο που θα υπολογίζει τα ποσοστά των αποζημιώσεων με την λογική του κόστους και όχι των πραγματικών αναγκών των πληγέντων.

Αδιαφορούν για το ότι ένα μεγάλο τμήμα των πληγέντων δεν έχει πάρει ακόμα ούτε το 20%.

Η Λαϊκή Συσπείρωση το λέει ξεκάθαρα, τίποτα λιγότερο δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από την καθολική 100% αποζημίωση όλων των ζημιών και για όλους τους πληγέντες.Σε όλες τις περιοχές που έχουν πληγεί απαιτούνται άμεσα, εκτεταμένα αντιδιαβρωτικά μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας.

Σήμερα η επιστήμη και η τεχνική έχουν τεράστιες δυνατότητες για μελέτες και κατασκευή έργων που θα προλαμβάνουν και θα προστατεύουν τη ζωή και τις περιουσίες του λαού, όμως οι χρηματοδοτήσεις είτε πετσοκόβονται είτε δεν δίνονται καθόλου, από την πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη των λίγων και όχι τις ανάγκες του λαού.

Μόνο ο λαός με τους αγώνες του μπορεί να υπερασπιστεί τη ζωή και τα δικαιώματά του.

10/02/2023