Πότε θα ολοκληρωθούν τα έργα στην αίθουσα των πολιτιστικών εκδηλώσεων στον Αη-Μαθιά, η χρηματοδότηση των οποίων εγκρίθηκε πριν από σχεδόν τρία χρόνια;

Η αίθουσα των πολιτιστικών εκδηλώσεων στον ΑηΜαθιά, έχει διατεθεί από το 2000 στον Πολιτιστικό Σύλλογο για τις ανάγκες λειτουργίας και δράσης του. Χρησιμοποιείται επίσης από όλους τους Συλλόγους που δραστηριοποιούνται στον ΑηΜαθιά, Φιλαρμονική, ΟΦΑΜ, Καλλιτεχνικός σύλλογος, σύλλογος γονέων και κηδεμόνων.Επίσης λειτουργείθεατρικό τμήμα που χρειάζεται την αίθουσα για πρόβες και θεατρικές παραστάσεις.

Στην ίδια αίθουσα γίνονται εκδηλώσεις, συνελεύσειςσυλλόγων, συγκεντρώσεις, πολιτικών κομμάτων κλπ.Η χρηματοδότηση των επισκευών στην αίθουσα ανακοινώθηκε πριν 3 χρόνια από την Περιφερειακή Αρχή με τυμπανοκρουσίες, όμωςμέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα.

Με την επίσκεψή μας στο χώρο, διαπιστώσαμε ότι έχουν αφαιρεθεί τα παράθυρα, έχουν ξηλωθεί τμήματα τοίχου και σοβάδων, έχουν εγκαταλειφθεί τα μπάζα στο χώρο και έχουν σταματήσει οι εργασίες χωρίς καμία ενημέρωση των φορέων, για το τι θα γίνει στην συνέχεια.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ:

  • Στις 13-05-2019 μεαπόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου εντάσσεται στον προϋπολογισμότο έργο «Αποκατάσταση Βλαβών στην Κοινοτική Αίθουσα Αγ. Ματθαίου (Ισόγειο & Α’ Όροφος) ύψους 100.000 ΕΥΡΩ.
  • Στις 16-12-2019το Δ.Σ Νότιας Κέρκυρας, αποφασίζει την«Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Ιονίων Νήσων –
  • Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας και Δήμου Νότιας Κέρκυρας για την υλοποίηση του συγκεκριμένουέργου, η οποία υπογράφεται 01/07/20.
  • Στις 20-02-2020με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυραςεγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης ποσού 100.000€,
  • Στις 27/07/2022 μετά από την διαγωνιστική διαδικασία το έργο κατοχυρώνεταιαπό την Ο.Ε. στονΟικονομικό φορέα «ΚΩΣΤΑΝΤΗ ΒΛ. ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ».

Μετά από όλη αυτήν την χρονική Οδύσσεια, είμαστε ήδη στα τέλη Αυγούστου και η αγωνία των φορέων είναι έντονη, αφού την 01/10/22 ξεκινούν όλες οι δράσεις των πολιτιστικών και καλλιτεχνικών συλλόγων κάτι πουστηνκατάσταση στην οποίαβρίσκεται η αίθουσα, όπως δείχνουν και οιεπισυναπτόμενες φωτογραφίεςφαντάζει αδύνατον!

Θα είναι μεγάλη η ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής αν υπονομευτεί ηπολιτιστική δραστηριότητα που αναπτύσσεται στον ΑηΜαθιά.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένα από τα τμήματα που λειτουργούν και ηλικίες συμμετεχόντων για να γίνει ακόμα πιο κατανοητή η ανάγκη επείγουσας αντιμετώπισης.

Παραδοσιακό χορευτικό.

1. Χορευτικό τμήμα

α. Παιδικό τμήμα: απασχολεί 30 παιδιά

από 4 χρόνων έως 10.

β. Εφηβικό τμήμα: 25 έφηβοι απαρτίζουν το χορευτικό αυτό τμήμα.

γ.Τμήμα Ενηλίκων: 35-40γυναίκες ως επί το πλείστον πλαισιώνουν το χορευτικό τμήμα ενηλίκων.

Τμήμα Μοντέρνου χορού.

Μαθήματα 2 φορές την εβδομάδα.

α. Παιδικό τμήμα:απασχολεί 15 παιδιά από 4 ετών έως 10.

β. Εφηβικό τμήμα: 15 έφηβοι είναι στο τμήμα.

Χορωδιακά τμήματα

Η Μικτή χορωδία αποτελείται από 40 χορωδούςκαι χρειάζεται την αίθουσα μια φορά την εβδομάδα.

Παραδοσιακό τμήμα χορωδίας: 25 γυναίκες απαρτίζουν το τμήμα αυτό και χρησιμοποιούν την αίθουσα 1 έως 2 φορές την εβδομάδα.

Τμήμα χειροτεχνίας: απασχολεί γυναίκες από την ευρύτερη περιοχή και γίνονται μαθήματα 1 φορά την εβδομάδα.

Επερωτάται η κ. Περιφερειάρχης:

  1. Έχουν προχωρήσει οι απαραίτητες διαδικασίες για την εγκατάσταση του εργολάβου;
  2. Υπογράφτηκε η σύμβαση με τον εργολάβο; Αν ναι πότε θα ολοκληρωθεί το έργο;
  3. Ποιος έχει προχωρήσει στις υπάρχουσες παρεμβάσεις και γιατί σταμάτησαν;
  4. Τι μέτρα θα πάρετε για να είναι έτοιμη η αίθουσα των πολιτιστικών εκδηλώσεων μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη;