ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων νήσων, αποτελούμενη από την Αλεξάνδρα Μπαλού και τον Νίκο Πέρρο, συναντήθηκε την Τετάρτη 31/08/22, με τον Πρόεδρο κ. Βαχόπουλο και τον Αν. Ταμία κ. Χρυσικόπουλο, της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ν. Κέρκυρας (Ε.Π.Σ), προκειμένου να έχει πλήρη ενημέρωση από τους υπεύθυνους του χώρου του ποδοσφαίρου, να συμβάλλει στην ανάδειξη των προβλημάτων και στη διεκδίκηση λύσεων.

Στους αγωνιστικούς χώρους, είναι αποτυπωμένη η εγκατάλειψη από όλους τους Κρατικούς φορείς, Κυβέρνηση, Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές.

Γήπεδα με καμένο φυσικό χλοοτάπητα και λόγω διακοπής νερού από την ΔΙΑΔΕΥΑΚ, σωματεία ξεσπιτώνονται αφού κλείνουν γήπεδα λόγω έλλειψης στοιχειώδους συντήρησης και χρηματοδότησης (Κοντόκαλι, Άνω Κορακιάνα, Λευκίμμη κ.α. ), γήπεδα που οι προβολείς φωτίζουν το δάσος και όχι το γήπεδο ! και πάει λέγοντας.

Σε όλα τα γήπεδα χρειάζονται παρεμβάσεις και συντήρηση από καθίσματα κερκίδων, δίχτυα τερμάτων, ταρτάν, αποδυτήρια, χώροι υγιεινής, πάγκους κλπ. Σε όλα σχεδόν τα γήπεδα δεν γίνεται αποκομιδή σκουπιδιών.

Οι απινιδωτές που έχουν ανακοινωθεί από την Περιφέρεια Ι.Ν, δεν έχουν φτάσει ακόμα στους αθλητικούς χώρους. Η δε «προγραμματική » της Περιφερειακής Αρχής και του κ. Αυγενάκη αποδεικνύεται άδειο πουκάμισο.

Οι εξαγγελίες των μεγάλων έργων από τους Κυβερνητικούς παράγοντες, οι ανακοινώσεις και οι εντάξεις σε διάφορα προγράμματα από τις Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές παραμένουν παχιά λόγια. Στην πραγματικότητα όχι μόνο δεν στηρίζεται ο ερασιτεχνικός αθλητισμός αλλά συρρικνώνεται (μητρώο του κ. Αυγενάκη), ενισχύεται η εμπορευματοποίησή του, αξιοποιείται για πολιτικά παιχνίδια ενώ η νεολαία «σπρώχνεται» έξω από αυτόν, αφού οι οικογένειες καλούνται να βάζουν βαθειά το χέρι στην τσέπη.

Ο αθλητισμός είναι αγαθό και δικαίωμα όλου του λαού, αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, ώστε να υπηρετηθεί το «νους υγιής εν σώματι υγιεί», για να υπάρξει φυτώριο πρωταθλητών, με τους οποίους πολλοί εκ των υστέρων, φωτογραφίζονται.

Η τραγική κατάσταση στις υποδομές του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, είναι το αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής όλων των Κυβερνήσεων, της μείωσης των κονδυλίων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό στον Αθλητισμό, της υποβάθμισης του σχολικού αθλητισμού, της μετατροπής ΚΑΙ του αθλητισμού σε κερδοφόρα μπίζνα για λίγους. Αυτή η πολιτική αντανακλάται, στην απαράδεκτη εικόνα όλων των αθλητικών Υποδομών στην Κέρκυρα.

Η κατάσταση μπορεί να αλλάξει με την οργανωμένη αντίδραση του αθλητικού κόσμου απέναντι στον εμπαιγμό από Κυβέρνηση, Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές αλλά και της πολιτική της εμπορευματοποίησης του Αθλητισμού στην οποία υποκλίνονται.

Σημ: Η συνάντηση αυτή, αποτελεί συνέχεια ενός κύκλου συναντήσεων που ξεκίνησε στα τέλη Ιουλίου, η Λαϊκή Συσπείρωση με επίκεντρο τον Αθλητισμό, πραγματοποιήθηκε με τα Ναυταθλητικά Σωματεία, Σωματεία του ΣΕΓΑΣ, αλλά διακόπηκε λόγω covid-19.