ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ Α.Ε ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

Προς     την Περιφερειάρχη κα Κράτσα,

τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Μουζακίτη Νίκο,

τον Εντ. Σύμβουλο Αθλητισμού-Νεολαίας κ. Αρμενιάκο.

Κα Κράτσα, κ. Μουζακίτη, κ. Αρμενιάκο,

Το Περιφερειακό Συμβούλιο, στην συνεδρίασή του στις 14/5/2022, συζήτησε και καταδίκασε τις διαδικασίες που οδήγησαν στον υποβιβασμό της Α.Ε. Λευκίμμης. Ομόφωνα ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο δεσμεύεται η Περιφέρεια Ιονίων νησιών, να στηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο τις πρωτοβουλίες της ομάδας για την άρση αυτής της αδικίας. Θεωρούμε, ότι η Περιφερειακή Αρχή πρέπει άμεσα να έρθει σε επαφή με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς της ομάδας και της Ε.Π.Σ. Κέρκυρας και να πάρει άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να είμαστε συνεπείς με τις δεσμεύσεις μας και να υλοποιηθεί με πρακτικό και συγκεκριμένο τρόπο το περιεχόμενο του παρακάτω ομόφωνου ψηφίσματος:

«Είναι προφανής η κατασπατάληση διαδικασιών και διατάξεων του αθλητικού νόμου προκειμένου να βλαφτεί η Α.Ε. Λευκίμμης, υποβιβαζόμενη στην τοπική κατηγορία υπέρ άλλης ομάδας και όταν είναι γνωστό και γενικά παραδεκτό το γεγονός ότι η ομάδα κέρδισε την παραμονή της στα γήπεδα με το «σπαθί» της.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο στηρίζει την ομάδα στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει για την ανατροπή των άδικων σε βάρος της αποφάσεων και ταυτόχρονα ζητά την παρέμβαση της κυβέρνησης, της ΕΠΟ και κάθε αρμόδιου θεσμικού οργάνου ώστε να υπάρξει αντιστροφή της δυσμενούς κατάστασης που έχει διαμορφωθεί.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι πιστό στο Αθλητικό «ιδεώδες» και αντιτίθεται σε κάθε είδους εμπορευματοποίησης του Αθλητισμού».

26-05-2022

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής ΣυσπείρωσηςΓκισγκίνης Ν., Κεφαλληνός Δ., Κολυβά Ε., Μπαλού Α., Χαραλάμπους