ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Π.Σ.:ΠΑΡΩΔΙΑ & ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ

Η στάση της Περιφερειακής Αρχής (ΝΔ- ΚΙΝΑΛ)στα θέματα που έθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση στην τελευταία συνεδρίαση του Π.Σ. δείχνει με ποια πλευρά είναι:

1.ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ και καταψήφισαν, παρά την διαφοροποίηση ορισμένων περιφερειακών συμβούλων τους, τη συζήτηση του θέματος«ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ», με την κυνική επιχειρηματολογία δια στόματος κα Κράτσα «Το θέμα δεν είναι κατεπείγον, δεν έγινε κάτι σοβαρό για να το συζητήσουμε σήμερα»

Γι’ αυτούς δεν είναι σοβαρό ότι τα Νοσοκομεία και η Π.Φ.Υ. κάθε μέρα λειτουργούν με τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό,νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.Με απαρχαιωμένο ή λειψό εξοπλισμό και κτίρια που καταρρέουν. Συνεχίζοντας την κοροϊδία και την υποτίμηση του λαού δήλωσαν ότι θα φέρουν το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση, θεωρώντας αναγκαία την παρουσία των διορισμένων Διοικητών και κυβερνητικών εκπροσώπων. ΝΤΡΟΠΗ!

2. ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ και καταψήφισαν, παρά την διαφοροποίηση ορισμένων περιφερειακών συμβούλων τους,την συζήτηση για το θέμα «Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝΣΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΤΕΛ». Με πολιτικό θράσος δήλωσαν ότι «τα ΚΤΕΛ είναι ΑΕ και δεν θα υποδείξουμε εμείς αν θα απολύσουν ή όχι και πόσους εργαζόμενους.Όσο για τις τοπικές συγκοινωνίες αποποιήθηκαν σιωπηρά τις ευθύνες και πέταξαν το μπαλάκι στο Δήμο και τα ΚΤΕΛ».Για άλλη μια φορά επιβεβαίωσαν ότι αποτελούν εργαλείο στήριξης των ιδιωτικών συμφερόντων.Οι αγωνίες και τα προβλήματα του λαού γι’ αυτούς είναι μόνο προεκλογικές φανφάρες. ΝΤΡΟΠΗ!

3.ΑΡΝΗΘΗΚΑΝκαι καταψήφισαν, παρά την διαφοροποίηση ορισμένων περιφερειακών συμβούλων τους, την συζήτηση για το θέμα «ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ», οι οποίοι αυτό το διάστημα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις προβάλλοντας συγκεκριμένα αιτήματα που αφορούν την ίδια την επιβίωσή τους. Σε αυτήν την περίπτωση το «στρίβειν δια του αρραβώνος» διανθίστηκε με την πρόταση μιας μελλοντικής συνεδρίασης την οποίαν,ειρήσθω εν παρόδω, είχαν υποσχεθεί πριν ένα χρόνο. ΝΤΡΟΠΗ!

4. ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ να αποφύγουν την συζήτηση του ψηφίσματος του Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων Γ.Ν.Κ που ζητούσε την «ανάκληση των πειθαρχικών ποινών σε περικοπές μισθών και του διοικητικού καταλογισμού για την καταβολή αποζημίωσης φθοράς ιατρικού εξοπλισμού». Αρχικά δεν το έφεραν στην συνεδρίαση, ενώ είχε αποσταλεί από το Σωματείο και το θέσαμε εμείς.Μετά δήλωσαν «ότι δεν άκουσαν, δεν γνώριζαν», τέλος κατέθεσαν δια στόματος κ. Ζορμπά την γελοία πρόταση«να επανεξεταστεί η υπόθεση με το βέλτιστο των ποινών» . Δίκαια και ορθά όμως, το συνήθως αρραγές μέτωπο (Κράτσα- Σπύρου-Αλεξάκη) έσπασε σε αυτό το ζήτημα και το ψήφισμα του Σωματείου ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ με 24 -12.

5.ΟΜΟΦΩΝΑ ψηφίστηκε το ψήφισμα της ΕΓΕΣΥΚ για την ένταξη της Κέρκυρας στην Α Προβληματική Ζώνη. Ακόμα και αυτό,όμως, αποδεικνύει ότι εύκολα η πλειοψηφία υπερψηφίζει ένα αίτημα που είναι μεν σημαντικό αλλά έχει διαδικαστικό χαρακτήρα.Φευ, αν δεν ψήφιζαν και αυτό δεν θα είχαν που να κρυφτούν.

Από την άλλη η Περιφερειακή Αρχή ιεράρχησε ως επείγοντα θέματα του Π.Σ.:

Ορισμούς αντιπροσώπων σε Επιτροπές, συμμετοχή σε εκθέσεις τουρισμού. Ακόμα και ένα σοβαρό θέμα, όπως οι ρυθμίσεις κυκλοφορίας στην περιοχή του Ποταμού Κέρκυρας κατά τη διάρκεια των επισκευών στην γέφυρα, ήρθε με έναν χάρτη που απλά απεικονίζει τους παράδρομους από τους οποίους θα γίνεται η κίνηση. Καμία συζήτηση για τα μέτρα ασφάλειας στους δρόμους που θα μεταφερθεί η διέλευση, αφού οι δρόμοι είναι στενοί και με πολλές παγίδες. Καμία αναφορά για το σχολείο και την ασφάλεια των παιδιών.

Και ενώ σχίζουν τα ιμάτιά τους, Πρόεδρος και πλειοψηφία για την τήρηση του «Κανονισμού τους» και στο όνομα της μισής έως μιας ώρας που προβλέπεται για τη συζήτηση Επερωτήσεων και θεμάτων Ε.Η.Δ., κόβουν Επερωτήσεις και φιμώνουν τους ομιλητές, διέθεσαν πάνω από 2,5 ώρες στην συζήτηση για «τον ορισμό αντιπροσώπων στην Επιτροπή Τουρισμού για τη διαχείριση της περιοχής ΝΑΥΑΓΙΟ στη Ζάκυνθο» που έφερε Ε.Η.Δ. η κ Κράτσα. Μια διαδικασία εμπαιγμός, αφού ο ορισμός είχε ήδη ολοκληρωθεί με πρόταση της Περιφερειάρχη στον Υπουργό. Ένας προσχηματικός τσακωμός, για τα μέλη της επιτροπής, ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ, αφού η πολιτική παράδοσης του φυσικού πλούτου προς αξιοποίηση στα επιχειρηματικά συμφέροντα,έχει την υπογραφή τους.

Αν εξαιρέσουμε τις Επερωτήσεις που είχαμε θέσει ως Λαϊκή Συσπείρωση αλλά και άλλες παρατάξεις, η συνεδρίαση μπορεί να χαρακτηριστεί ως παρωδία.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση, συμμετείχαμε στη συζήτηση των Επερωτήσεων και των ψηφισμάτων και αποχωρήσαμε από την υπόλοιπη διαδικασία καταγγέλλοντας τα φαινόμενα εκφυλισμού, φίμωσης αλλά και την προσβλητική – εχθρική για το λαό στάση της πλειοψηφίας.

Για άλλη μια φορά, επιβεβαιώνεται ότι η δύναμη βρίσκεται στον ίδιο το λαό και στην οργάνωσή του.Η Τοπική Διοίκηση, Περιφέρειες και Δήμοι, με βάση την σκυταλοδρομία των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, που έχουν προωθήσεις όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα (ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) έχει μετατραπεί σε ένα πολυεργαλείο που προωθεί τα συμφέροντα των λίγων σε βάρος των αναγκών του λαού.Όταν μάλιστα στην πλειοψηφία εναλλάσσονται δυνάμεις που υπηρετούν την πολιτική «κόστους-οφέλους», ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, τότε ο λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν ακόμα αρνητικό συσχετισμό που ο ίδιος μπορεί και πρέπει να ανατρέψει.