ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Π.Σ το ΣΑΒΒΑΤΟ 29/1/22

«Η Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων νήσων χαιρετίζει την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής Πάτρας, του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και άλλων μαζικών φορέων της πόλης για την οργάνωση αγωνιστικής πορείας και συγκέντρωσης, σήμερα Σάββατο 29/1 στις 12 μ., στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ. Χαιρετίζουμε τη μεγάλη συμμετοχή συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων από όλη την Αττική που ενώνουν τις φωνές τους με τους διαδηλωτές από την Πάτρα.

Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες με χαμόγελο και αποφασιστικότητα ξεκίνησε από την Πάτρα ένα μεγάλο κομβόι διαδηλωτών, το οποίο τώρα που μιλάμε βρίσκεται ήδη στην Ελευσίνα, δίνοντας μήνυμα αγώνα και διεκδίκησης γι’ αυτά που μας ανήκουν.

Διαδηλώνουν ενάντια στην διαχρονική πολιτική που θυσιάζει ζωή, υγεία εισόδημα και εργατικά δικαιώματα για να διασφαλιστούν τα κέρδη λίγων.

Υψώνουν την φωνή τους απέναντι στις Κυβερνήσεις,σε Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές που αρνούνται μέτρα προστασίας της ανθρώπινης ζωής από φυσικές καταστροφές και διεκδικούν σύγχρονες υποδομές προστασίας της ζωής τους. Η φωνή τους θα ακουστεί όσο και αν τα ΜΜΕ προσπαθούν να κρύψουν ή να υποτιμήσουν μια ακόμα μεγάλη κινητοποίηση του λαού.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση εκφράζουμε σήμερα την αισιοδοξία μας, γιατί την ώρα που τα κόμματα που έχουν την ευθύνη για τα βάσανα που βιώνει ο λαός, στήνουν έναν ακόμη αποπροσανατολιστικό καυγά για την πρόταση μομφής και καλούν τον λαό να «συντονιστεί στο κανάλι της Βουλής», ο λαός επιλέγει να συντονίσει τις δυνάμεις του.

Δεν μένει θεατής, ακολουθεί τον δικό του ελπιδοφόρο αγωνιστικό δρόμο διεκδίκησης, σύγκρουσης και ανατροπής για τη ζωή που μας αξίζει.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση μας εκφράζει απόλυτα το σύνθημα στην αφίσα του Εργατικού Κέντρου και της Δημοτικής Αρχής Πάτρας «ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΙΟΥΝΤΑΙ».

Σε αυτόν τον δρόμο καταθέτουμε και εμείς τις δυνάμεις μας έχοντας σταθερά σε προτεραιότητα τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και την ικανοποίηση τους.

30/01/2022