Να συνεδριάσει ΕΚΤΑΚΤΑκαι ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ το Περιφερειακό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα: «Αντιμετώπιση των καταστροφών από τις πλημμύρες και λήψη μέτρων για να μην επαναληφθούν

ΚεΠρόεδρε,

Για μια ακόμα χρονιά, πριν αρχίσει ο χειμώνας,επαναλήφθηκαν στα νησιά μαςοι καταστροφές, τα σοβαρά προβλήματα, ο κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές, αυτήν τη φοράμε ιδιαίτερη ένταση στην Κέρκυρα και την Ιθάκη,εξαιτίας της έλλειψης έργων και σχεδιασμού αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας, σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων.

Δυστυχώς, στην πρόσκληση για τηνεπόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου,στις22&23/10/2021, δεν εντάσσεται από την Περιφερειακή Αρχή, ως θέμα, η συζήτηση της κατάστασης μετά τις πρόσφατες πλημμύρες από τα φαινόμενα “ΑΘΗΝΑ” και “ΜΠΑΛΛΟΣ”. Ζήτημα πουθα έπρεπε, κατά τη γνώμη μας, να είναι η πρώτη προτεραιότητα της περιφέρειας σε αυτές τιςδύσκολες στιγμές του λαού.

Δεν υπάρχει επίσηςκαμία δικαιολογία, για την σύγκληση του Π. Συμβουλίου,με την μορφή της τηλεδιάσκεψης παρά μόνο τοότι ως Περιφερειακή Αρχή υποτιμάτε και φοβάστε το λαό.

Προκειμένου να προλάβουμε επόμενα προβλήματα, που πιθανότατα θα είναι σοβαρότερα αυτών που έχουμε ζήσει, λόγω και της μεγάλης φθοράς που έχουν υποστεί οι έτσι κι αλλιώς ανεπαρκείς υφιστάμενες υποδομές και προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η αποκατάσταση των ζημιών και ηαποζημίωση των πληγέντων,

Ζητάμε:

Να συνεδριάσει ΕΚΤΑΚΤΑκαι ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ το Περιφερειακό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα: «Αντιμετώπιση των καταστροφών από τις πλημμύρες και λήψη μέτρων για να μην επαναληφθούν» και με αιχμή τα αιτήματα:

  • Να αποζημιωθούν στο 100% και να αποκατασταθούν όλες οι ζημιές στις υποδομές στα νοικοκυριά, στις μικρές επιχειρήσεις στο αγροτικό-κτηνοτροφικό κεφάλαιο.
  • Να αρχίσουν αμέσως όλα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά στις πόλεις και στα χωριά για να προστατευτούν και να εξασφαλιστούν κάτοικοι και περιουσίες από νέες καταστροφές.
  • Άμεση συντήρηση με όλα τα αναγκαία έργα του επαρχιακού, δημοτικού και αγροτικού οδικού δικτύου

17/10/2021

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Γκισγκίνης Ν.,Κεφαληνός Δ., Κολυβά Ε., Μπαλού Α., Χαραλάμπους Μ..