Για την αναστολή εξετάσεων υποψηφίων οδηγών στην Π.Ε. Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Ως Λαϊκή Συσπείρωση, θεωρούμε σημαντική ευθύνη και υποχρέωση,να φέρουμε το θέμα της αναστολής εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών στην Π.Ε. Κεφαλονιάς & Ιθάκης στο Π.Σ., γιατί απασχολεί εκατοντάδες υποψήφιους & επαγγελματίες οδηγούς, τους επαγγελματίες των σχολών οδηγών αλλά και τους εργαζόμενους στην Διεύθυνση Μεταφορών και Συγκοινωνιών της Π.Ε Κεφαλονιάς & Ιθάκης.

Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Γραφείο Συγκοινωνιών δεν δημιουργήθηκε ξαφνικά, ούτε τυχαία. Είναι αποτέλεσμα των διαχρονικών πολιτικών που ακολουθούνται από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, υλοποιούν και στηρίζουν απαρέγκλιτα οι Περιφερειακές Αρχές, τόσο η σημερινή της Ν.Δ.-ΚΙΝΑΛ, όσο και η προηγούμενη της ΑΝΑΣΑ (ΣΥΡΙΖΑ).

Εντάσσεται στις γενικότερες πολιτικές κατευθύνσεις της Ε.Ε. για ένα ιδιωτικοποιημένο σύστημα εξετάσεων.Πολιτική που δίνει προτεραιότητα στην ενίσχυση της χρήσης του αυτοκινήτου, με βάση τις αξιώσεις των αυτοκινητοβιομηχανιών, απαξιώνοντας ταυτόχρονα τα δημόσια μέσα μεταφοράς.

Πολιτική που έχει ως αποτέλεσμα, ένα οδικό δίκτυο επικίνδυνο για την ασφάλεια του λαού, αλλά και με οικονομική επιβάρυνση από τις συνεχείς βλάβες που προκαλούνται στα οχήματα. Είναι μια πολιτική που δεν δίνει βάρος στην πρόληψη, την ενημέρωση, την εκπαίδευση, αλλά στην καταστολή ως ένας ακόμα φορομπηχτικός μηχανισμός. Η κυκλοφοριακή αγωγή εξαντλείται στα προπαγανδιστικά φυλλάδια και δεν υπάρχει ούτε καν στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Η υποστελέχωση της Διεύθυνσης Μεταφορών & Συγκοινωνιών και ιδιαίτερα του Γραφείου Συγκοινωνιών -στα πλαίσια της συνολικότερης υποβάθμισης και υποστελέχωσης όλωντων υπηρεσιών της Περιφέρειας- είναι το άλλο στοιχείο που συμπληρώνει την ασκούμενη πολιτική και βοηθάει στο να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την πλήρη ιδιωτικοποίησή της. Παράλληλα, η πίεση και η εντατικοποίηση της εργασίας στους εναπομείναντες υπαλλήλους είναι αφόρητη, με αποτέλεσμα βασικά δικαιώματα τους να είναι στην πράξη υπό αίρεση. Αν κάτι λειτουργούσε μέχρι σήμερα ήταν χάρη στην υπερπροσπάθεια των εργαζομένων και μόνο.

Τα αποτελέσματα όλων των παραπάνω τα «πληρώνουν» οι υποψήφιοι οδηγοί αλλά και οι επαγγελματίες των σχολών.

Με βάση τα παραπάνω Επερωτάται η κ. Περιφερειάρχης:

  • Γιατί άφησε την κατάσταση να εξελιχθεί έτσι και να φτάσει μέχρι την αναστολή των εξετάσεων;
  • Θα δώσει ΑΜΕΣΗ λύση στο φλέγον πρόβλημα;
  • Θα διεκδικήσει ΑΜΕΣΑ μόνιμες προσλήψεις από την κυβέρνηση για τη στελέχωση του Γραφείου Συγκοινωνιών;
  • Θα καταγγείλει την κυβέρνηση σε περίπτωση άρνησης και θα προχωρήσει σε αγωνιστική διεκδίκηση και διαμαρτυρία;
  • Σκοπεύει να εκπαιδεύσει προσωπικό κάνοντας όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να μπορεί να αναλάβει τα καθήκοντα του εξεταστή;