ΟΙ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ «ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ» ΚΑΙ ΤΗΣ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»<ΣΤΗΝ ΠΙΝ, ΠΑΡΑΠΟΙΟΥΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ & ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ!

Για την κατάπτυστη μήνυση που κατέθεσε η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Κέρκυρας, κα Ανδριώτη, κατ’ εντολή της Περιφερειακής Αρχής (Ν.Δ-ΚΙΝΑΛ), εναντίον των εργαζομένων – διαδηλωτών κατά την απεργιακή κινητοποίηση στις 10/6/2021 και τα συμβολικά δρώμενα που έλαβαν χώρα έξω από την Περιφέρεια, η Περιφερειακή Αρχή επικαλέστηκε την «προσήλωσή της στις αρχές της νομιμότητας»…

Τις διατάξεις του κανονισμού επικαλείται ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, όταν κλείνει μικρόφωνα στους Περιφερειακούς Συμβούλους, όταν αφαιρεί το λόγο από φορείς που παρευρίσκονται στις συνεδριάσεις…

Οι θεματοφύλακες της «νομιμότητας» και της «δημοκρατίας» όμως χωρίς καμία αιδώ, δεν δίστασαν να παραβιάσουν αρχικά τον «κανονισμό – ευαγγέλιο» που πρόσφατα ενέκριναν κατά πλειοψηφία και μετά να παραποιήσουν τα πρακτικά της έκτακτης συνεδρίασης του Π.Σ. (11/06/21) προκειμένου να ισχυροποιήσουν θεσμικά την επιλογή τους να μηνύσουν τους εργαζόμενους και να εντείνουν το κλίμα τρομοκράτησης.

Παραθέτουμε το άρθρο του κανονισμού και το αντίστοιχο απόσπασμα πρακτικού το οποίο έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια και στο site της Π.Ι.Ν.

Ο κανονισμός λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου στο άρθρο 14 παράγραφο 9 προβλέπει: «Στην αρχή της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου κάθε περιφερειακή παράταξη μπορεί να καταθέσει πρόταση ψηφίσματος. Εφόσον το περιφερειακό συμβούλιο αποφασίσει θετικά οι προτάσεις έκδοσης ψηφισμάτων εντάσσονται ως θέματα της συνεδρίασης στο τέλος της ημερήσιας διάταξης…»

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Από τα πρακτικά της με αριθμό 13ης/2021, έκτακτης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου την Παρασκευή 11 του μηνός Ιουνίου 2021, με τηλεδιάσκεψη μέσω της υπηρεσίας e:Presence.gov.gr. Αριθ. Απόφασης 85-13/11-6-2021

«…Στη συνέχεια κατατέθηκαν προς συζήτηση:

α) ψήφισμα από την Χωρική Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Κέρκυρας κα Αμαλία-Ελένη Ανδριώτη-Σκορδίλη του Στεφάνου για τα περιστατικά που συνέβησαν την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 ημέρα απεργίας από διαδηλωτές που εισέβαλαν στο κτίριο της Π.Ε Κέρκυρας και

β) ψήφισμα από τον επικεφαλής της παράταξης «ΑΝ.Α.ΣΑ. για τα Ιόνια Νησιά» Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο, σχετικά με το τμήμα Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ιονίου Πανεπιστημίου της Π.Ε Λευκάδας και την άμεση ένταξή του στην εκπαιδευτική διαδικασία από το 2021 – 2022.

Τα ψηφίσματα τέθηκαν σε ψηφοφορία από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου στο σώμα προς συζήτηση.

Στη συνέχεια το περιφερειακό συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να μην συζητηθεί το ψήφισμα που κατατέθηκε από τον επικεφαλής της παράταξης «ΑΝ.Α.ΣΑ. για τα Ιόνια Νησιά» Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο».

ΨΕΜΜΑΤΑ & ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ: Η κα Ανδριώτη δεν κατέθεσε ΚΑΜΙΑ πρόταση έκδοσης ψηφίσματος προς έγκριση στο σώμα ώστε να συζητηθεί στο τέλος της διαδικασίας. ΚΑΜΙΑ ψηφοφορία δεν έγινε. Ενημέρωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο, κατ’ εντολή της κας Περιφερειάρχη, για τα «γεγονότα και τη μήνυση την οποία η ίδια είχε καταθέσει». Στην παράτυπη και εκτός διαδικασίας υπόδειξη της Χ.Α., να βγει ψήφισμα η ίδια απάντησε «δεν το έχω σκεφτεί αυτό», ενώ ο Πρόεδρος διέκοψε λέγοντας «τώρα είναι διαδικασία ενημέρωσης και δεν γίνονται παρεμβάσεις»

Από το ίδιο το πρακτικό επίσης, φαίνεται καθαρά, ότι απόφαση ψηφοφορίας υπάρχει ΜΟΝΟ για το ψήφισμα της ΑΝΑΣΑ γιατί ΜΟΝΟ αυτό τέθηκε σε ψηφοφορία.

Παραποίησαν τα πρακτικά, προκειμένου να δικαιολογήσουν την παράτυπη διαδικασία στο τέλος της συνεδρίασης για την έκδοση ψηφίσματος εναντίον των εργαζομένων, το οποίο παρεμπιπτόντως δεν έχουν καν δημοσιεύσει!

Χωρίς τσίπα, παραβιάζουν κανονισμούς και παραποιούν πρακτικά δίνοντας τα ρέστα τους:

  • για να υπηρετήσουν πιο αποτελεσματικά το ρόλο τους ως μακρύ χέρι του κράτους, «μαϊντανό» στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και στις προειλημμένες αποφάσεις των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Για να διασφαλίζουν την δυνατότητά τους να βγάζουν αμύθητα κέρδη σε βάρος των εργαζομένων.
  • Για να βάλουν εμπόδια στους αγώνες, τρομοκρατημένοι από την οργή και τη δύναμη του οργανωμένου ταξικού κινήματος.

Οι εργαζόμενοι έχουν μεγάλη εμπειρία. Ξέρουν να υπερασπίζονται τις κατακτήσεις τους. Ο λαός μας έχει μακρά παράδοση στην ανατροπή των αντιδραστικών νόμων, στην απόκρουση των μεθοδεύσεων του πολιτικού προσωπικού της μεγαλοεργοδοσίας σε κυβέρνηση και Τοπική Διοίκηση. Οι εργαζόμενοι μετά από τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις τους στα νησιά, όπως και σε όλη τη χώρα, μέσα από τα σωματεία τους θα βάλουν εμπόδια στην εφαρμογή του νόμου-εκτρώματος στους χώρους δουλειάς. Όσο για τους «άρχοντες» της Τοπικής Διοίκησης, η προσπάθεια τρομοκράτησης δεν τους βγήκε. Το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν είναι: ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ