ΑΥΞΗΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Στην συνεδρίαση του περιφερειακού Συμβουλίου, στις 19 &20 Μάρτη 2021, καταθέσαμε επερώτηση σχετικά με προβλήματα στα δρομολόγια των μαθητών στα ειδικά σχολεία και τους όρους προστασίας της υγείας τους, εν μέσω πανδημίας. Η περιφερειακή αρχή, όχι μόνο δεν συμμερίστηκε τις ανησυχίες μας αλλά ως απάντηση, μας παρέθεσε το νομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται και τις Υπουργικές αποφάσεις που εφαρμόζει. Από την απάντηση επιβεβαιώνεται ότι με «νόμιμο» τρόπο οι μαθητές συνωστίζονται στα λεωφορεία, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την μετάδοση του κορωνοϊού και ότι ο αριθμός των δρομολογίων δεν πρέπει να αυξάνει το προβλεπόμενο από την Κυβέρνηση κόστος. Δεν θεώρησε αναγκαίο, να πάρει κανένα μέτρο που θα έχει ως κριτήριο την προστασία της ασφάλειας, της υγείας αλλά και της απρόσκοπτης πρόσβασης των μαθητών στο σχολείο. Παραμένει αταλάντευτη στη λογική «κόστους-οφέλους» αφήνοντας την υγεία και την μόρφωση των παιδιών της ειδικής αγωγής, στον «τζόγο».

Στη σημερινή συνεδρίαση, εντάσσουμε εκ νέου το θέμα, ανταποκρινόμενοι στο αίτημα των συλλόγων των εκπαιδευτικών, ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ Κέρκυρας, που εστάλη προς την περιφερειακή αρχή και το περιφερειακό συμβούλιο. Με την επιστολή τους κρούουν εκ νέου τον κώδωνα του κινδύνου και επιβεβαιώνουν ότι το πρόβλημα «είναι εδώ» και απαιτεί άμεσα μέτρα και λύσεις.

Επισυνάπτουμε την επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης, την απάντηση της Περιφερειακής Αρχής και το αίτημα των συλλόγων των εκπαιδευτικών, τους οποίους θεωρούμε αυτονόητο ότι θα τους καλέσετε στην συνεδρίαση και θα τους δώσετε τον αναγκαίο χρόνο για να ενημερώσουν το περιφερειακό συμβούλιο για τα προβλήματα και τις προτάσεις τους.