ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΑΞΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Λαϊκή Συσπείρωση Παξών

Το κλείσιμο του υποκαταστήματος των Παξών εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό και είναι ενδεικτικό της αναλγησίας της διοίκησης, η οποία προκειμένου να εξασφαλίσει την προστασία των κερδών της, κλείνει το μοναδικό κατάστημα που υπάρχει για περίπου 3000 ντόπιους εργαζομένους και συνταξιούχους το χειμώνα και μαζί με αυτούς χιλιάδες επισκέπτες το καλοκαίρι, αναγκάζοντας τους να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να μετακινηθούν μέχρι την Κέρκυρα για να εξυπηρετηθούν.

Ήδη με αποφάσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων έχουν σταματήσει να λειτουργούν στο νησί μια σειρά υπηρεσιών όπως η οικονομική υπηρεσία του ΟΤΕ, το υποπρακτορείο της ΔΕΗ, η Εφορεία και το Ειρηνοδικείο. Το κλείσιμο και του υποκαταστήματος θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τον προγραμματισμό των μετακινήσεων, υποβάλλοντας τους νησιώτες σε ακόμα μεγαλύτερη ταλαιπωρία. Για την κατάσταση έχουν ευθύνες τόσο η περιφερειάρχης, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου όσο και ο βουλευτής ΝΔ, Στέφανος Γκίκας που διαβεβαίωναν ότι το υποκατάστημα δεν θα κλείσει και μάλιστα με τη βούλα του πρωθυπουργού, εφησυχάζοντας και βάζοντας στον πάγο κάθε διάθεση για αντίδραση. Η εκκωφαντική σιωπή τους μετά την ανακοίνωση του κλεισίματος αλλά και η ανήθικη μετακύλιση της ευθύνης σε εργαζόμενο σε δηλώσεις του βουλευτή δείχνει με τίνος τα συμφέροντα τάσσονται πραγματικά.

Το κλείσιμο των καταστημάτων γενικότερα και των Παξών ειδικότερα σε συνθήκες πανδημίας, που θα πρέπει να αποφεύγεται ο συνωστισμός, θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα στα κοντινά καταστήματα των τραπεζών. Επιπλέον, σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν συνταξιούχοι, επαγγελματίες, μισθωτοί, αγρότες, αλιείς, οι οποίοι ούτε εξοικειωμένοι με την ηλεκτρονική τραπεζική είναι, ούτε αντέχουν το κόστος των συχνών μετακινήσεων στην Κέρκυρα. Ακόμη και τώρα μπορεί και πρέπει να μην κλείσει το κατάστημα στους Παξούς, ιδιαίτερα μέσα στην περίοδο της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας. Επίσης να μη χάσουν κανένα εργασιακό, μισθολογικό ή ασφαλιστικό τους δικαίωμα οι εργαζόμενοι.

Καλούμε σε μαζική και οργανωμένη αντίδραση προκειμένου να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης και της διοίκησης της Τράπεζας για κλείσιμο του Υποκαταστήματος. Ο Δήμος και η Περιφέρεια πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους κατοίκους του νησιού μας.

Τα σχέδιά τους δεν θα σταματήσουν αν δεν τα σταματήσουμε με τον αγώνα μας! Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και του λαού για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους!