Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΥΝΙΣΜΟΣ της Περιφερειακής Αρχής ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΏΝ ΣΤΑ ΙΟΝΙΑ

Ενώ

 • η μεγάλη εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοιού και ο άμεσος κίνδυνος κατάρρευσης του δημόσιου συστήματος υγείας χτυπάει κόκκινο,
 • τα τεράστια κενά στα Νοσοκομεία και κέντρα Υγείας των νησιών μας λόγω της άρνησης της κυβέρνησης να προβεί στην κάλυψη των μεγάλων κενών σε προσωπικό, σε κλίνες ΜΕΘ και άλλων κλινικών για τη νοσηλεία ασθενών, τόσο από τον Covid-19, όσο και από άλλες αιτίες χτυπάνε κόκκινο,
 • λόγω νησιωτικότητας οι κίνδυνοι για την ζωή και την υγεία μας είναι ακόμα πιο αυξημένοι και παρά το ότι δεν πραγματοποιούνται τεστ σε όλα τα νησιά μας, η αύξηση των κρουσμάτων χτυπάει κόκκινο,

η περιφερειακή αρχή (ΝΔ-ΚΙΝΑΛ) επέλεξε να απαντήσει στο τρίτο κατά σειρά αίτημα (πριν, κατά και μετά την εκδήλωση του πρώτου κύματος της πανδημίας), της Λαϊκής Συσπείρωσης, για άμεσα μέτρα θωράκισης του συστήματος Υγείας στα νησιά μας και μέτρα για την προστασία της υγείας μας, με απολογισμό διαχείρισης εντυπώσεων, διαπιστώσεις, ευχές και αναμονή νέων κυβερνητικών ρυθμίσεων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, ζήτησε ομόφωνη απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου για:

 • Μαζικές προσλήψεις με άμεσες διαδικασίες, μόνιμου και πλήρους απασχόλησης ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, στα δημόσια νοσοκομεία στα Ιόνια νησιά και σε όλη τη χώρα. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που εργάζονται στη δημόσια υγεία.
 • Εξοπλισμό των Κέντρων Υγείας και των περιφερειακών ιατρείων, με όλο τον απαραίτητο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και άμεση στελέχωσή τους με μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.
 • Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας – Πρόνοιας, με ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό χωρίς αγορά υπηρεσιών
 • Προμήθεια επαρκών αντιδραστηρίων για δωρεάν τέστ στον πληθυσμό σε όλα τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας στα Ιόνια νησιά. Επίταξη των ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων.
 • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς, σε σχολεία με μείωση μαθητών ανά τάξη, με διορισμούς εκπαιδευτικών και εργαζομένων στην καθαριότητα
 • Ειδική μέριμνα για τα σχολεία Ειδικής Αγωγής
 • Η περιφερειακή αρχή σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, να οργανώσουν άμεσα μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλα τα νησιά.
 • Συστηματική εποπτεία και έλεγχο από την Περιφέρεια, στις Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας, τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, στους χώρους εργασίας, στις σχολικές μονάδες, αθλητικούς χώρους, λιμάνια κλπ. Πρόσληψη προσωπικού στις Δ/νσεις Υγιεινής της Περιφέρειας.
 • Αύξηση των Μέσων μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία.
 • Μαζικά τεστ στους εργαζόμενους στην περιφέρεια και μέσα προστασίας τους.

Η Περιφερειακή αρχή όχι μόνο δεν πήρε μέτρα πρόληψης όταν έπρεπε, όχι μόνο δεν διεκδίκησε τίποτα περισσότερο από όσα αποφάσιζε η κυβέρνηση, αφήνοντας αθωράκιστο τον λαό στα Ιόνια νησιά μπροστά στο αναμενόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας αλλά ακόμα και σήμερα αυτοθαυμάζεται και επιλέγει την πλευρά της κυβέρνησης και όχι την πλευρά των υγειονομικών και των εργαζομένων, των ανέργων και των επαγγελματιών που διεκδικούν μέτρα προστασίας της υγείας, των δικαιωμάτων τους και ένα αξιοπρεπές εισόδημα.

Καμία εμπιστοσύνη και καμία αναμονή δεν πρέπει να δείξει ο λαός μας, στα αποπροσανατολιστικά δελτία τύπου της περιφερειακής αρχής. Οι μάσκες δεν κρύβουν την πολιτική υποκρισία και τις τεράστιες ευθύνες της.

Προϋπόθεση για να θωρακιστούν η υγεία και η ζωή του λαού είναι να ακουστεί δυνατά η φωνή του κάτω από τη μάσκα!

Κέρκυρα, 16/11/20