ΥΓΕΙΑ:ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΔΥΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ! ΤΙ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ ΑΡΑΓΕ;

Στη συνεδρίαση του Π.Σ, ζητήσαμε σαφή εικόνα του σχεδιασμού και του συντονισμού των φορέων στα νησιά μας, ώστε να αποτυπωθούν δυσλειτουργίες και προβλήματα, να παρθούν έγκαιρα μέτρα βελτίωσης και να γνωρίζουμε την πραγματικότητα. Αντί αυτού, ακούσαμε ένα υμνολόγιο της αποτελεσματικότητας της κυβέρνησης και τη δημιουργία άλλης μιας “επιτροπής κρούσης”.

Αποτελεσματικότητα όμως δεν είναι η μεταφορά γιατρών, εξοπλισμού και υλικών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να καλυφθούν οι διαχρονικές τραγικές ελλείψεις.

Στο ζήτημα της ενίσχυσης του συστήματος Υγείας, η πλειοψηφία των παρατάξεων Κράτσα. Σπύρου, Αλεξάκη και Αϊβατίδη, κατέθεσαν τη δική τους διαφορετική πρόταση!!! Σε τι διαφωνούσαν άραγε στο κατά τα άλλα κοινό για όλους πρόβλημα;

 • Η πρόταση της πλειοψηφίας αναφέρεται, σε προσωρινή πρόσληψη ιατρικού -νοσηλευτικού προσωπικού, σύμφωνα με το σταγονόμετρο της κυβέρνησης και τον πολιτικό κυνισμό του δώρου μιας μελλοντικής μοριοδότησης! όταν το υγειονομικό προσωπικό ματώνει στην πρώτη γραμμή στην ουσία άοπλο, διεκδικώντας και όχι ζητιανεύοντας.
 • Αρνείται την επίταξη του ιδιωτικού τομέα σε αυτήν την πανδημία με τη φράση “οι κλινικές είναι κερδοφόρες δεν μπορούμε να τις πειράξουμε”. Ούτε κουβέντα για τα προβλήματα των εργαζομένων στους χώρους εργασίας.
 • Ως εντολοδόχοι της κυβέρνησης, και θιασώτες των περικοπών και της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων προωθούν την πολιτική κόστους -οφέλους αφήνοντας ουσιαστικά ανοχύρωτα τα νησιά μας.
 • Τα μεγάλα τους λόγια για το “υπέρτατο αγαθό της υγείας” και τα “χειροκροτήματα” δεν μπορούν να κρύψουν ότι την Υγεία την μετρούν ως εμπόρευμα. Αυτή η επικίνδυνη για το λαό αντίληψη μας χωρίζει.

Αυτή είναι η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης η οποία συμπληρώθηκε με 5 προτάσεις της ΑΝΑΣΑ και ψηφίστηκε και από Ανυπόταχτο Ιόνιο και Αντικαπιταλιστική Αριστερά. (12) και ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ από την πλειοψηφία.

 1. Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με νοσηλευτικό προσωπικό. Να ανοίξουν όλες οι ΜΕΘ και να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις υγειονομικών.
 2. Να στελεχωθούν και να επαναλειτουργήσουν οι ΜΕΘ Λευκάδας και Αργοστολίου.
 3. Να στελεχωθούν και να ενταχθούν στο σύστημα Κ.Υ. και ΤΟΜΥ ως κέντρα υποδοχής.
 4. Να επιταχθούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών νοσοκομείων. Το ίδιο να γίνει και με τους ιδιώτες γιατρούς, που είναι έμπειροι επιστήμονες.
 5. Να επιταχθούν τα αναγκαία υλικά για την υποδομή του δημόσιου συστήματος Υγείας και για τον άμεσο εφοδιασμό των υγειονομικών.
 6. Να επιταχθούν ξενοδοχεία, στα οποία θα μπορούν να διαμένουν οι υγειονομικοί των δημόσιων νοσοκομείων.
 7. Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Άμεσες μαζικές προσλήψεις γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας και εντατικοί έλεγχοι από την επιθεώρηση εργασίας. Πρόσθετες Άδειες με πλήρεις αποδοχές στους εργαζόμενους με χρόνια νοσήματα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, στις εγκυμονούσες.
 8. Αυστηροποίηση των ελέγχων για να εξασφαλιστούν τα αναγκαία μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς, S/M, φαρμακεία, τράπεζες, ταχυδρομεία, μέσα μεταφοράς, που μετατρέπονται σε εστίες διασποράς του ιού. Οι χώροι δουλειάς δεν μπορεί να γίνουν «κάτεργα» εν μέσω επιδημίας.
 9. Αναστολή πληρωμών προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ για όσους εργαζόμενους επηρεάζονται από τις εξελίξεις και τα μέτρα. Αναστολή όλων των πλειστηριασμών, των διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, των κατασχέσεων.
 10. Να διατεθεί χρηματοδότηση για τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης κινητής μονάδας για τη συλλογή δειγμάτων ύποπτων κρουσμάτων που θα εισηγούνται οι θεράποντες ιατροί.
 11. Να διατεθεί χρηματοδότηση για να αντιμετωπιστεί άμεσα η τεράστια έλλειψη σε μάσκες, αντισηπτικά, αναπνευστήρες και να παταχθεί η αισχροκέρδεια εταιρειών παραγωγής και εμπορίας.
 12. Να ζητηθεί τη συνδρομή του Εθνικού κέντρου Αιμοδοσίας για να παρέχονται αποτελέσματα των ελέγχων.
 13. Να επισπευσθεί η ένταξη του διαθέσιμου κονδυλίου των 4,6 εκατομμυρίων από το ΕΣΠΑ στη στήριξη του Δ. Συστήματος Υγείας.
 14. Να ρυθμιστεί το θέμα της απαγόρευσης μετακινήσεων για τη Λευκάδα, όπως ισχύει για τις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ – ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ

29/3/2020

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s