Κίνδυνος για αποκόλληση βράχων στον Πισαετό στην Ιθάκη

Μεγάλος κίνδυνος υπάρχει για αποκόλληση βράχων στο δρόμο που οδηγεί στο λιμάνι του Πίσω Αετού στην Ιθάκη. Τεράστιοι όγκοι βράχων κρέμονται πάνω από τα κεφάλια των οδηγών σε μια απόσταση 150 μέτρων περίπου, από το ανώτερο σημείο του δρόμου (εκκλησάκι Αγ. Γιώργη) έως την πρώτη δεξιά στροφή κατά την κάθοδο προς το λιμάνι. Γεγονός που διαπιστώνεται από τον καθένα που θα επισκεφτεί το νησί, κάνει τη διαδρομή για τον οποιοδήποτε λίαν επικίνδυνη, και το ότι δεν είχαμε ατύχημα τύπου Λευκάδας είναι καθαρά θέμα τύχης. Το έργο που έγινε από την προηγούμενη Περιφερειακή αρχή με την τοποθέτηση πλέγματος δεν κάλυψε αυτό το κομμάτι του δρόμου, αλλά ούτε και θα ήταν η ενδεδειγμένη λόγω του μεγέθους των βράχων, λύση.

  • Επειδή κάθε λεπτό που περνάει αυξάνεται ο κίνδυνος αποκόλλησης λόγω των κραδασμών των οχημάτων αλλά και των μικρών αλλά συχνών σεισμικών δονήσεων
  • Επειδή η περίοδος των βροχών είναι κοντά, και θα επιδεινώσει το πρόβλημα της στήριξης λόγω της διάβρωσης

Επερωτάσθε σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε, για την άμεση έναρξη των εργασιών για ένα θέμα που άπτεται άμεσα της ασφάλειας των οχημάτων και ανθρώπων που διασχίζουν το οδικό δίκτυο.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Γκισγκίνης Ν., Κεφαλληνός Δ., Κολυβά Ε., Μπαλού Α., Χαραλάμπους Μ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s