ΑΠΕΡΡΙΨΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Στη συνεδρίαση του Π.Σ στις 12/6/20 η Λαϊκή Συσπείρωση, με 6σέλιδη εισήγηση (έχει δοθεί στα ΜΜΕ), άνοιξε το ζήτημα της ουσιαστικής στήριξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού στα νησιά μας. Η εισήγηση κατέληγε σε πρόταση, την οποία η Περιφερειακή αρχή(ΝΔ,ΚΙΝΑΛ) απέρριψε. Μας ανακοίνωσε, ότι έχουν ένα πρόγραμμα 15 εκ!!!, το οποίο όμως δεν έκανε τον κόπο να φέρει στη συνεδρίαση του Π.Σ., ούτε να συμπληρώσει θετικά τη συζήτηση. Προκειμένου δε, να ξεφύγει της ψηφοφορίας, ακολούθησε την συνηθισμένη της τακτική. Το νεοπροσληφθέν δημοσιογραφικό team, συντάσσει την ώρα της διαδικασίας ένα γενικόλογο κείμενο πίσω από το οποίο προσπαθεί κάθε φορά, να κρυφτεί η περιφερειακή Αρχή και η πολιτική της.

Στην πραγματικότητα, υπακούει και εφαρμόζει τα σχέδια και τις εντολές Αυγενάκη και κυβέρνησης! Αλλιώς μένει στο βατήρα εκκίνησης.

Η πρόταση που καταθέσαμε

»Το Περιφερειακό Συμβούλιο:

  • Να συστρατευτεί με τα αιτήματα του κλάδου (συνημμένα τα αιτήματα) προκειμένου η φωνή, η αγνή φωνή των ερασιτεχνικών σωματείων να στηριχθεί ουσιαστικά.
  • Να πιέσει την κυβέρνηση να προβεί σε ουσιαστική βοήθεια, έτσι ώστε να μην μπει λουκέτο στην δραστηριότητα των συλλόγων λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας στα λειτουργικά και οικονομικά δεδομένα, επιπτώσεις που συνεχίζονται ( απαλλαγή ΦΠΑ σε αγορές αθλητικού υλικού από τα ερασιτεχνικά σωματεία κάτι που για τους εφοπλιστές είναι αυτονόητο, δωρεάν μετακίνηση των αθλητών από και προς τον χώρο άθλησης)
  • Να δρομολογηθούν νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις, άξιες των απαιτήσεων των καιρών, με δημόσιο χρήμα, που δεν θα στηρίζονται στην όρεξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, στις εφήμερες χορηγίες (βλέπε ΕΛΠΕ και ΕΑΚΚ).Πολιτική που προώθησε και η προηγούμενη περιφερειακή αρχή (ΑΝΑΣΑ), που όμως δεν έλυσε κανένα πρόβλημα εκτός από τις φοροαπαλλαγές των χορηγών και την παράδοση των όποιων προγραμμάτων στην ιδιωτική πρωτοβουλία, ως την μοναδική λύση στην υποχρηματοδότηση του αθλητισμού και τα διάφορα προγράμματα.
  • Να αποφασιστεί σήμερα η εξασφάλιση χρηματοδότησης για τον Κ.Γ.Σ, η ολοκλήρωση της παραχώρησης στο Ν.Α.Ο.Κ.
  • Να φέρει ένα συνολικό σχεδιασμό για κάθε νησί, για τις πόλεις αλλά και τα χωριά, με χρονοδιάγραμμα και προϋπολογισμό.»

Για μας ο αθλητισμός δεν πρέπει να είναι πολυτέλεια για τους λίγους αλλά δικαίωμα για τους πολλούς.

Θα συνεχίσουμε την ανάδειξη των προβλημάτων και την διεκδίκηση λύσεων, μαζί με τους γυμναστές, προπονητές, αθλούμενους και γονείς.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s