ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Κλιμάκιο στελεχών της Λαϊκής Συσπείρωσης, αποτελούμενο από την περιφερειακή Ιονίων Νήσων Σύμβουλο Αλεξάνδρα Μπαλλού, του δημοτικούς συμβούλους Δήμου Βόρειας Κέρκυρας Κώστα Ρούσσινο και Βάρθη Μπάνο και την τοπική σύμβουλο Νυμφών Ελένη Ξάνθου, πραγματοποίησαν την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου περιοδεία στις υπηρεσίες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας. Στο πλαίσιο της οι εκπρόσωποι της ΛΑ.ΣΥ. είχαν συνάντηση – συζήτηση με τους εργαζόμενους στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας και στη συνέχεια με το Δήμαρχο κ. Μαχειμάρη.

  Οι αιρετοί της Λαϊκής Συσπείρωσης αρχικά συναντήθηκαν με τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες καθαριότητας, ύδρευσης και φωτισμού και στη συνέχεια με τους εργαζόμενους στις διοικητικές υπηρεσίες. Οι δύο συναντήσεις χαρακτηρίστηκαν από τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων και την ουσιαστική συζήτηση που υπήρξε. Σε αυτές αναδείχθηκαν σοβαρά προβλήματα που σχετίζονται με τη χρόνια εφαρμοζόμενη αντεργατική πολιτική τόσο σε επίπεδο κυβερνήσεων όσο και σε επίπεδο τοπικής διοίκησης. Προβλήματα που έχουν ως αποτέλεσμα την αφαίρεση δικαιωμάτων και κατακτήσεων μισθολογικών και εργασιακών, την έλλειψη προσωπικού αλλά και την αντιμετώπιση αυθαιρεσιών (π.χ. μη χορήγηση αδειών, επικίνδυνοι όροι εργασίας, μη αναγνώριση γνωματεύσεων για ζητήματα υγείας κλπ). Σε σχέση με αυτά Αλεξάνδρα Μπαλλού τόνισε την ανάγκη σύγκρουσης με την αντιλαϊκή και οργάνωσης του αγώνα των εργαζομένων. Από τη μεριά του ο Κώστας Ρούσσινος ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους του Δήμου. Πρωτοβουλίες που εκφράστηκαν με το ό,τι έφερε σε 5 συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου τα προβλήματά τους.

  Στην επαφή τους με το Δήμαρχο οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης ζήτησαν ενημέρωση για μια σειρά από σοβαρά ζητήματα (καθαριότητα, Ερημίτης, οικονομικά, εργαζόμενοι κ.α.). Ο δήμαρχος ανταποκρινόμενος έκανε μια ενδελεχή ενημέρωση με την οποία κατέγραψε έντονες δυσκολίες. Οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης τόνισαν στο δήμαρχο ότι η κατάσταση αυτή είναι το αντικειμενικό αποτέλεσμα της για χρόνια εφαρμοζόμενης και στο χώρο της τοπικής διοίκησης αντιλαϊκής πολιτικής και του επισήμαναν την ανάγκη η τοπική διοίκηση να κινηθεί σε αγωνιστική γραμμή πλεύσης όπως κάνει ο δήμος Πάτρας. Τέλος ζητήθηκε από το δήμαρχο να γνωστοποιεί τα αιτήματα του δήμου στους περιφερειακούς σύμβουλους της Λαϊκής Συσπείρωσης ώστε να πιέζουν για αυτά καθώς και την ανάγκη να διαχειρίζεται τα ζητήματα των εργαζομένων στη βάση των δικαιωμάτων τους.

     Αχαράβη, 26/1/2019

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s